0312 260 44 10

HAMİLELİKTE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRME. TEDAVİ İÇİN 3-6 AY ARALIĞI ( 2.TRİMESTER ) EN GÜVENİLİR ZAMAN DİLİMİDİR.

Hamilelik döneminde kadınlar diş etlerinde meydana gelen değişimi fark ederler. Bu durumun fark edilmesinin nedeni büyümüş, daha kırmızı görünen ve dişleri fırçalama esnasında kanayan diş etleridir. Bazı bayanların hamileliğinde diş etleri çok şişip kanama yapabilir. Yaşanan bu değişimlere hamilelik gingiviti adı verilir. Bu durum genel olarak hamileliğin ikinci ayında kendini göstermeye başlar. Ancak bu sorunlar hamileliğin sekizinci ayına kadar devam eder. Bu durum bebeğin doğması ile birlikte azalarak sona erer.

Hamilelik Sırasında Diş Eti Sorunlarının Ortaya Çıkmasının Nedeni Nedir?

Diş eti sorunlarının hamilelik sırasında ortaya çıkmasının nedeni hormonların artması, östrojen ve diş etlerinin plaklarının içerisinde bulunan tahriş edici maddelere karşı duyarlılığın atmasındandır. Ancak asıl sebep plaklardır. Hamilelik sırasında yaşanan bu sorunları en aza indirmek için annenin ağız ve diş temizliğine dikkat etmesi gerekir.

Hamilelikte Ağız ve Diş Sağlığının Bebeğin Gelişimi İçin Bir Önemi Var Mıdır?

Hamilelik sırasında annede meydana gelen diş ve diş eti sorunları bebeğin düşme ihtimalini arttırarak bebeğin hayatının riske girmesine neden olur. Bu nedenle de hamilelerin ağız bakımlarına ve diş sağlıklarına dikkat etmeleri gerekir.

Hamilelikte Diş Tedavisi Uygulanabilir Mi?

Hamilelik sırasında şiddetli bir ağrı ve iltihabın bulunduğu bir durum içerisinde diş tedavisi uygulanmalıdır. Tedavinin uygulanmadığı bir durumda anne ve bebeğin sağlığının etkilenmesine imkan olmayacak bir tedavi uygulanır. Özel bir durumun olmaması durumunda diş çekiminin herhangi bir riski bulunmaz. Ancak diş tedavisi sırasında gerçekleştirilen seansların kısa tutulması gerekir. Hamilelik sırasında en doğru yöntem diş doktoru ile kadın doğum uzmanının da beraberce tedaviye karar vermeleridir. Bu durum hamileliğin her ayı için geçerlidir.

Hamilelik Sırasında Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Hamilelik sırasında yaşanan ağız ve diş sorunları hem anneyi hem de bebeği etkileyen bir durumdur. Bu nedenle de hamilelik sırasında diş kontrolleri daha da önemlidir. Ancak annenin özel bir durumu bulunmuyorsa diş tedavisinin yapılması ya da diş çekiminin yapılmasında da herhangi bir sorun yoktur.